måndag 9 november 2009

VVS semi-klart

Vi har inte gjort annat än gipsat badrummet på öp så det är kvar men värmen är på och varmvattnet likaså.
Givetvis ska inte allt flyta smärtfritt så vår kökskran har en transportskada som gör att den läcker när den sätts på, syntes inte innan den var inkopplad ens, och våran toalett (Hafa Kioto?) ett fabrikationsfel så den läkte med.
Så nu ska man konsultera med tillverkare, båda butikerna skickade oss vidare direkt till respektive tillverkares support/service, Mora och Hafa. Mest intressant att se hur lång tid detta tar innan detta är åtgärdat, tänker inte betala en krona eller åka en meter för att det här ska lösa sig, båda tillverkarna säger sig ha det "bästa materialet" och den "bästa konstruktionen" etc.....

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vilket fint hus ni bygger! Vi tittar också på Svanen och funderar över kostnader. Ser att ni har ändrat lite i planlösningen. Vad räknar ni med att slutpriset på huset blir? En sak är ju vad tillverkaren säger men vad slutar det på i verkligheten...

Lasse och Camilla sa...

Nu gör vi väldigt mycket själva, det vi köpt är grund, samt montering 1+2, el och vvs.
Vår Byggsats kostade lite över miljonen med våra tillval och ändringar, gissar att vi landar mellan 2-2,4 miljoner exklusive tomt, vvs, anslutningar och andra avgifter. tror du kan räkna katalogpris x3 om du ska ha i det närmaste nyckelfärdigt + tomt och avgifter!
Lycka till det är riktigt fina hus och Fiskarheden har jag bara positivt att säga om än så länge, snart klar iofs!

Anonym sa...

Tack snälla för svar! Har ni erfarenhet av om totalentreprenad från Fiskarheden blir billigast eller blir det billigare att ta kanske lokala hanterkare? Har ni fått en hel del "oväntade" kostnader?

Anonym sa...

Förresten, en fråga till. Hur har ni gjort med kakel, klinkers, trappa etc? Vad jag kan läsa mig till är det ett storts kakel som ingår och även bara en sorts trappa. Kan man välja till en annan trappa och inte amvända nordic klarlackad furu? Kan jag välja annat kakel och klinker eller måste jag betala det extra? Hur har ni gjort med spottar i taket, är det tillval och vad har det i så fall kostat? Mycket frågor!

Lasse och Camilla sa...

uj, ääh börjar bakifrån, spottar har vi planerat med vår elektriker och köpt själva ifrån expressel.se (mycket bra service) pottorna som dom ska sitta i för att skyddas handlade vi billigast på k-rauta (35.- st). Trappa ingår vågar inte säga vilken modell som är orginal men jag tror vi har den med lite tillägg som plansteg (bra om man som vi ska bygga garderob under vartefter) vit lack på allt utom steg och handledare som är i eklasyr. Så här i efterhand skulle jag ha tagit in offerter från lokala firmor för det vi köpte genom Fiskis, kan nog ha blivit billigare. Det ingår inga ytskick från Fiskarheden det ligger i sådana fall på den entreprenörens offert. Vi köpte det mesta på k-rauta och Bauhaus när dom haft erbjudanden.
Fördelen med Fiskis är att du kan uppgradera allt trappa, kök osv som dom levererar enligt leveransspecifikation, allt som är utanför blir med resp entreprenör. Vi valde tex. att köpa alla vvs armaturer, och synligt el-material (kontakter och brytare etc.) själva då priset på www oftast är lägre än vad entreprenören kan erbjuda.
Vet inte vart du bor men ni får gärna komma förbi och titta så får ni kanske bättre svar på era frågor!
/Lasse

Anonym sa...

Vi bor i Västervik och kommer gärna och tittar om det inte är allt för långt. Var bor ni?

Lasse och Camilla sa...

Vi har än så länge bara "Semi" flyttat in, huset ligger i Söderköping så det är inte så långt, vet att det finns Svanen byggda i Västervik och Loftahammar med som vi fick som refferenser innan vi drog igång!

Anonym sa...

Hej!
Vi funderar på att bygga från fiskarhedenvillan och har precis som ni tänkt att göra det mesta själva!
Dock undrar jag vad de olika monteringarna kostade?
Det står tyvärr ingenstans!
Skulle vara glad för svar:)
/Erika